Raadhuisplein 16
5473 GC Heeswijk-Dinther
info@zuiver-c.nl
06 51 66 80 84
06 51 13 84 82

Andrea’s bruisende week bij Zuiver C

Andrea Hodzelmans is communicatieadviseur bij Zuiver C. Elke dag werkt ze aan uiteenlopende opdrachten van klanten in het onderwijs, de zorg en andere publieke sectoren. Dat doet ze samen met een team van collega’s en zzp’ers. Andrea barst van de energie en dat moet ook wel, want rustige weken zitten er zelden bij. Andrea: “Het is vaak hectisch hier, maar dat we zoveel mooie dingen mogen doen en echt van betekenis kunnen zijn, geeft bergen energie!” 


Goed begin is het halve werk

Als Andrea op kantoor komt, pakt ze eerst een kop koffie. Terwijl ze bij haar collega’s informeert hoe het weekend was en of er nog bijzonderheden zijn, gaat haar telefoon. Na afloop van het gesprek vertelt ze: “Dat was een oude bekende. Hun organisatie gaat fuseren met een ander schoolbestuur. Ze willen binnenkort met ons om de tafel om te bespreken of wij de gehele communicatie kunnen verzorgen en een nieuwe huisstijl kunnen ontwikkelen. Leuk!” Tijd om lang te kletsen heeft ze niet, want er staat een Teams-afspraak op de agenda met haar tekstschrijver, de bestuurder en een beleidsmedewerker van een samenwerkingsverband voor passend onderwijs. Andrea: “We zijn betrokken bij hun nieuwe ondersteuningsplan. Het is onze opdracht om ingewikkelde informatie te vertalen naar duidelijke factsheets en andere documenten, die aansluiten bij behoeften van professionals in de scholen.” Het is half 11 maandagochtend en de werkweek draait al op volle toeren.

 

Volop dynamiek

De werkzaamheden volgen elkaar die week in rap tempo op. Andrea: “Samen met een collega adviseur begeleid ik een brainstormsessie bij een schoolbestuur en ik leg de laatste hand aan een communicatiestrategie voor een samenwerkingsverband. Ik controleer een website die we van A tot Z hebben ontwikkeld, schrijf een briefing voor video’s en beheer enkele LinkedIn pagina’s. We hebben een tussentijds overleg met het projectteam van een arbeidsmarktcampagne die we ontwikkelden en bijna lanceren. De hele week door heb ik veel contact met collega’s en partners. Ieder zijn expertise en samen sterk.”

 

Pittig én uniek

“We zijn niet zomaar een bureau. We zijn uniek in wat we doen, hoe we het doen en met wie we samenwerken.” Dat vertelde een van de collega’s van Andrea tijdens hun laatste teamdag. “Die uitspraak bleef me bij. Het is vaak moeilijk uit te leggen wat we precies doen. Communicatie is heel breed en ons werk is dat ook, zeker als adviseur. We werken aan strategische vraagstukken en kennen het onderwijs. We kennen de complexiteit van de samenwerkingsverbanden en weten bijvoorbeeld wat de norm basisondersteuning of een toelaatbaarheidsverklaring is. Dat moet ook wel, want we kunnen ons werk pas goed doen als we onze klanten en hun wereld begrijpen. Appeltje eitje? Verre van. Maar wel ontzettend leuk!”

 

Continu schakelen

De werkweken bij Zuiver C zijn vol en afwisselend, met een mix van grote projecten en ondersteuning aan trouwe klanten. Andrea: “We hebben veel vaste opdrachtgevers waar wij de externe communicatiecollega voor zijn. We kennen die organisaties zó goed, dat we snel kunnen ondersteunen als er ad hoc vragen binnenkomen. Dat vraagt wel behoorlijk wat flexibiliteit van ons team. Maar het geeft echt voldoening als we het weer fixen en onze klanten kunnen ontzorgen en verrassen. Dat is ook echt wat ons drijft: verwachtingen overtreffen en van betekenis zijn.”

 

Investeren in relaties

Andrea besteedt tijd en energie aan haar relatie met collega’s, partners en opdrachtgevers. Andrea: “Ik vind het belangrijk om in langdurige relaties te investeren. Als je echt iets in beweging wilt zetten, is een goede band noodzakelijk. We hebben een fantastisch team, stuk voor stuk zijn het kanjers. We lunchen altijd samen en als een collega jarig is, zorgen we voor taart, ballonnen en cadeautjes. En als iemand niet lekker in zijn vel zit, is er altijd de ruimte en veiligheid om dit te bespreken.” Ook klanten worden regelmatig verrast met een attentie en aan het eind van de week zet Andrea iedereen nog even in de spotlight op LinkedIn. “We doen het tenslotte samen en daar ben ik heel trots op!”

 

Heb jij net zoveel energie als Andrea en zin om je vast te bijten in uitdagende projecten voor opdrachtgevers die ertoe doen? Stuur ons dan je motivatie, we ontmoeten je graag!